söndag, september 10, 2006

Dagens händelser i skogen

Vi skulle starta halv åtta härifrån Åbo idag morse, så det var att stiga upp väldigt tidigt för att vara söndag morgon. Jag försov mej naturligtvis, men hann nästan i tid trots det, fast det var stressigt ett tag.
När vi kom fram till Esbo idrottscentum, kunde det vara i Alberga?, så fick vi info om var vi skulle vara placerade och vad vi skulle göra ifall det hände någon större olycka. Det visade sig att jag hamnade på en kontroll med en av mina väldigt trevliga klasskamrater, så det var roligt! Men tyvärr fick vi inte vara på någon skogskontroll, utan skulle övervaka start och målgång. Helt bra det med, med tanke på att det var lite fart och fläkt där (nåja, mestadels). Alldra trevligast var det att se Mini cross-klassen komma i mål. Det var små barn som deltog i den gruppen, yngsta var 18 månader. De bara studsade i mål och sen yrade dom omkring kors och tvärs i målområdet glada och uppspelta. Nästan alla hade så klart en förälder eller större syskon med som medhjälpare i loppet. En deltagare åkte barnvagn och hade nummerlappen fäst fram på vagnen. Alla som kom i mål fick medalj, så när barnet som deltagit genom att åka vagn skulle få sin medalj fick dom böja sig in i vagnen och krångla på medaljen där. Sött, tyckte jag.
Men våra första hjälp insatster var inte så jätte stora. Det enda som hände var att nån sträckte en muskel, nån blev stucken av geting och en fick kramp i benmusklerna. Så ispåsarna hade god åtgång. Men att vi inte hade något att göra egentligen betyder ju bara att folk inte skadade sig. Vilket är bra! Hade desto mera tid att stå och prata med min klasskompis :-)
Som tack för dagen fick vi varsin posten-orange tröja med tryck på och en påse med bla. müslistång, schampoprov, youghurt och reklam i.
Allt som allt, helt okej. men oj, så trött man blev av att stå en hel dag och observera motionärer :-)

1 kommentar:

Camilla sa...

Hej på dig! Kul att läsa om dina strapatser i "skogen"! :-) 18 månaders med i tävling... försöker föreställa mig Nathalie där, hm, får inte riktigt till det. Gratis påsar med grejer är alltid kul! :-)