fredag, november 28, 2008

Pensionärspoäng

Dagen när snöstormen vinade kring knutarna - fast det var inte alls så farligt stormigt här just - var vi ut och knallade i snön. Bara för att. S fick agera draghjälp ibland för jag kände mig som en gammal skröpplig pensionär där jag kom flåsande. Efter promenaden låg jag i sängen och funderade på alla poäng jag skulle dra in i ett pensionärstest. Om det finns såna. Ett och annat poäng skulle jag antagligen få för:

- Dålig kondition. Orkar mycket lite innan jag flämtar fram som ett ånglokomotiv och hasar fötterna efter mig.
- Diverse olika krämpor som dyker upp och ställer till det.
- Klockan åtta en vanlig kväll känns helt okej att krypa ner i sängen. Att vakna tidigt, tidigt däremot är helt enligt reglerna.
- Stödstrumpor drar jag på mig bara jag kommer ihåg. Och tycker de är finfina också
- Har minnesluckor och allmänt taskigt minne.
- Har aldrig haft så många pillerburkar förr i mitt liv (och de är bara fyra stycken...) så har svårt att minnas vilka jag tagit dagsdosen ur och vilka inte. En dosett skulle sitta fint :)

Efter en färd ner till stan drabbades jag också av en sorts "fönstertittarsjuka" - blev andfådd och fick ont av allt gående så behövde stanna och vila vid skyltfönster och låtsas vara jätteintresserad av grejer som vita sidenskor med tygros på, ekologiska kalsonger, en prydnadscykel och ett gammalt kaffekoppsfat.

Trots krämpor som gör att man skulle tycka att det inte går att glömma att jag är gravid har det hänt att jag stått och kikat ner på min mage och tänkt att "ojdå, vad stor mage jag har idag. Undras varför då?". Men så har jag ju som sagt minnesluckor och allmänt taskigt minne. :)

2 kommentarer:

Mia sa...

Nu fick du mig att skratta högt. :D

Mamma Linda sa...

:-D Förlåt, men även jag skrattade nog...Och tyvärr kan jag inte säga att det blir bättre när babyn kommit...:-O Eller krämporna, jo, de minskar stadigt tycker jag, fast spänd nacke och axlar är ett nytt tillskott när foglossningen sakta börjar krypa bort...Däremot MINNET är INTE bättre! ;-D Eller brukar du hinna öppna kylskåpsdörren före du inser att Vasabladet inte hör hemma där...? ;-) Själv dunkade jag magen både här och där när jag glömde att jag var stor och fet! :-D Så inte ensam där heller...(att hinna glömma magen ibland, men glömde nog mer med F än med L)