torsdag, april 16, 2009

En dag typ

Har fått frågan vad man gör på dagarna när man är mammaledig. Så, här är hur en vanlig dag kan vara.

Vaknar 03 av att bebis ska ha mat. Matar bebis, bebis är inte nöjd, ger mjölkrestaurang nummer två åt bebis, bebis äter och är ändå inte nöjd efter det. Lägger en tuttlaska på värmning och går och byta blöja. Matar, bebis säger hon är mätt. Men bebis är för pigg att läggas ner i egen säng (JAG kan inte sova om hon är för pigg när hon läggs ner dit. Går inte att få sömn när hon ligger och piper, knorrar, muttrar och snor runt och slår i madrassen så det poffar osv.) så hon får krypa ner bredvid mig. Bebis leker rövare i sängen. Får sparkgiga ben i magen och små knytnävar på halsen. Bebis bestämmer sig plötsligt för att ha mera mat, värmer en till tuttflaska och matar. Bebis mätt. Nytt nattningsförsök. Hon är som en ecstacyhög bebis som leker raveparty - armar och ben går som synkroniserade trumpinnar, hon headbangar och knorrar fram en ravelåt (eller vad det nu är hon gör). Klockan är nu 05 och jag är vansinnigt trött. Fåglarna vaknar där ute och börjar kvittra. Jag vill bara skjuta eländesdjuren. S vaknar av E´s skrik och mina knorr. Matar henne igen. Äntligen somnar hon efter två och en halv timme.

Får sova tills S ska på jobb. Matar bebis och äter sen frukost. Går och vilar och försöker få E att somna om igen, men misslyckas. Matar igen efter en stund. Försöker få henne att sova, misslyckas. Ligger och vilar oss. Matar E. Lägger henne på min mage och ligger och gosar. Har världens finaste bebis! Så underbar och söt.

Mamma ringer, klämmer fast telefonen mellan axeln och örat och pratar med henne en stund. Matar IGEN E. Hon somnar och jag fixar snabbt ihop lite lunch. Äter och skuttar kvickt som en vessla i duschen. Hinner bara duscha och få på mig underkläder innan bebis vaknar. Hon lyckas somna om igen och jag kan klä på mig klart. Ska precis börja skriva handelslista när hon bestämmer sig för att vakna och ha mat. Matar. Skriver handelslista. Lägger bajsblöjepåsen i vagnskorgen och fyller på med gamla tidningar så mycket korgen tillåter. Klär på bebis. Testar en hjälmmössa och upptäcker att hon ser ut som en liten nunna i sin vita nunnedok-mössa. Bara måste ta foto av den söta sovande miniatyrnunnan i rosa hjärtebody. :) Går ut på promenad. Tar bara en kort promenad eftersom vi ska via butiken och handla mat (duktiga jag har listat ut vad vi ska äta för hela tre dagar framåt. Duktigt, duktigt). När jag kommer till butiken upptäcker jag att jag har bajsblöjpåsen och alla tidningar med mig. Men såna petitesser låter jag mig inte hindras av, handlar glatt all mat och kånkar sen alltihopa till sophuset där jag dumpar soporna och tidningarna. Tar med matpåsen hem.

Hittar en olåst cykel utanför sophuset plus en CM-kärra med en ryggsäck i. Intressant. Kan inte hålla mig från att kika in i väskan, den är full med pantburkar. Just så. Knatar hem och klär av bebis bara så mycket så hon ska kunna fortsätta sova i vagnen medan jag plockar in varorna i kylskåp och äter ett mellanmål. Misslyckas. Hon vaknar och vägrar somna om. Får lov att kånka runt på henne medan jag petar in kylvarorna i kylskåpet. Försöker lägga ner E men hon blir vansinnig. Sen ska hon ha mat. Jag slukar nästan ett helt kexpaket på samma gång hon äter. Efter den måltiden är hon nöjd att ligga en stund på sin lekfilt. Bebis somnar och jag sätter mig vid datorn en stund.

Så sådant. Det var det hittills idag. Sen har man ju bytt blöja ett par gånger mellan allt också. Och säkert gjort en del annat också men det kommer jag nu inte på.

3 kommentarer:

Mia sa...

Du är inte ensam om att gå runt med osande påsar under vagnen... fast det är länge sen sist nu! Har också slängt mina roskispåsar i diverse soptunnor på diverse bakgårdar i stan när jag kommit på att jag hunnit en bit hemifrån med extrabagage...

Mamma Linda sa...

Och det där med att mata dygnet runt stup i ett känner jag igen... :-S I natt var första gången på över en vecka tror jag som jag kollade hur ofta jag matade Lucas. 1,5-2 h mellanrum. Jag som trott det minskat! Så idag har jag tryckt i honom mat + ammat sen samma tider som äldre fröken. ;-D HOPPAS få sova 3 h i streck i natt. Roligt att läsa om din mamma"ledighet", ska kanske försöka skriva ner en typisk dag för oss nån dag också. Men idag orkar jag inte blogga. Gäsp. Läser bloggar istället. :-) Ska nog ringa nån dag! KRAM!

Rebecka sa...

Oj så det är såna här dagar man har framför sej ;) Bra att få veta lite hur dagarna kan vara när man e mammaledig, för just nu känns det som om man är helt ute på villovägar. Vet iiingenting om vad som komma skall...fast det e kanske bäst så ;) Ha det bra å försenade grattis till lilltjejen!