söndag, november 18, 2007

Biljett i sikte

Igår bestämde vi oss för att vi ville fara till Maata Näkyvissä och lyssna på Juha Tapio och Stryper fast vi inte beställt några biljetter i förväg. Så vi åkte iväg ut till ishallen en timme innan konserten började för att köa i oreserverade biljetter-kön med många andra hoppfulla. Efter en halvtimme, när det börjat snöa och näsorna rann av kölden, började de släppa in de 10 000 som klokt nog köpt biljetter i förväg. Men vi väntade mer eller mindre otåligt. Jag skuttade upp och ned och gnuggade händerna inne i vantarna omväxlande med att krama om Simon för att hålla värmen. Vakterna kom gång efter gång och frågade om det i kön fanns någon som redan hade biljett eller om vi alla väntade på att få köpa outhämtade biljetter. Morr. Sen väntade vi lite till. Efter en halvtimme när ingen av de kloka 10 000 fanns kvar ute på parkeringen kom det ut en vakt och sa att det fanns 49 biljetter kvar. Vi stod ungefär på 20:e och 21:a plats i kön. Tjohoo!

Det konstiga var att de bara släppte in mellan 2-5 personer igången. Att bara några fick gå in och köpa var ju klart, så man skulle slippa in i samma ordning man stått i kö. Men att ta olika antal? Och länge tog det med. Men vi fick biljetter! Och Tapio var väldigt duktig. Och Stryper var både duktiga och lustiga. I pausen hade de en clown som jonglerade med bollar och fick mej att bli jätteglad, han var kul!

Så fast organisationen kring att sälja outlösta biljetter fick sig en rejält fet spark i baken fick vi ju både frisk luft och vara på bra konsert!

4 kommentarer:

Mamma Linda sa...

Kanske det var för att det fanns "fem lediga här" och "två lediga där", så det skulle bli den mängd folk som det fanns platser just där att leda till? Eller? Duktiga var ni som orkade stå och vänta! Var det en bra musikupplevelse? :-)

Anonym sa...

Hej tjejen! Tack så mycket! :) Kul att du oxå bloggar!
Kram

filuren sa...

Linda: det skulle ha varit logiskt, men tror inte det var det, för sen fick man bara knalla in och se om man hittade någon plats åt sig. Skumt det där. Men en bra konsert var det! Hittade ett hörn med minisumobrottare i en paus. Det var lustigt att se, hade aldrig sett det förut annat än på bild. Det var två personer inne i varsin otroligt otymplig och stor kroppsdräkt. De såg ut som gula sumubrottare men med minihuvuden :). Aah, kom bara på det.

Dani: Hej, hej! Varsågod, du ÄR duktig. Också när du inte stiger upp tidigt :)

Mamma Linda sa...

Låter skoj med minisumobrottare! :-D