torsdag, februari 21, 2008

Alkoholiserade kossor?

Hittade en annons i tidningen om Kobe kött som kostade nästan 140 €/kg och blev såklart nyfiken på vad det var som var så speciellt med detta dyra kött. Efter lite googlande fick jag veta att det kommer från Japanska kor som ges öl och daglig massage för att få ett mört och fint kött. Köttet lär vara en riktig delikates och även engelska bönder har försökt sig på att föda upp Kobe-kossor. En av dem berättade att hon inte tror kossorna är alkoholiserade, för de har också vatten att välja på men de föredrar ändå ölen framom vattnet.
Kanske man kan skippa rödvinsåsen till biffen om man använder detta kött, alkoholsmaken kanske sitter i?

1 kommentar:

Mamma Linda sa...

Haha! Fast du berättat om alkis kossorna på telefon så måste jag ändå le brett när jag läste om dom här igen. :-D Det är bara så fränt! Och sorgligt...Kanske? Fast om de ändå ska ätas upp kanske det är lika bra de är bedövade av alkoholism?! Men det där vore ju defenitivt något för oss finländare att satsa på, så skulle kossorna matcha befolkningen...Usch vad jag var elak nu, men vi HAR stora alkoholproblem i Finland.