fredag, mars 02, 2007

Jag gillar vårt sophus!

Japp, det är sant. Jag gillar vårt sophus. Tänk vad underbart att få slänga sina äckliga, stinkande sopor i soptunnor och så kommer det andra människor och städar bort ens skräp och skrot. Bara så där. Puts väck, med allt äckel päckel! Jag beundrar människor som orkar jobba med ett sånt skräp-jobb! Jag vill inte göra det, så jag är tacksam att någon vill. Eller vill och vill...de gör det i alla fall.
Men nu till vårt alldeles egna sophus som är trevligt. Det är trevligt därför att där dyker upp sådana otippade saker nu som då. Jag gillar överraskningar! För ett tag sen fanns där en skrivbordsstol (den recyklade vi blixtsnabbt. Bra att ha), flera köksstolar, lite andra arbetsstolar och en byrå. Sen har där funnits ett strykbräde någon tröttnat på och slängt. En gång fanns en bilbälteskudde. Helt användbar. Och idag fanns där en stor trafik kon (öh? Vem har sådana i sina gömmor?). Och i sommras hade någon slängt en hel lädersoffa. Kanske det bara är jag som är uppväxt i en mix av ekorrfamilj, där ALLT skall sparas eller recyklas på ett eller annat vis, och "bränn-allt-skräp"-familj, där allt som inte använts på ett år skall eldas upp på åkern, tycker detta är oerhört facinerande?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Du har blivit utmanad - läs min blog!

filuren sa...

Jasså du..så intressant! Kilar genast iväg och tittar på utmaningen.

Mamma Linda sa...

Du är utmanad! Kolla min blog för närmare uppgifter. :-) Hehe, du fick samma av A-K ser jag. Äh, så vaddå! :-D

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Camilla sa...

Men du, är du också sån?! Jag också! :-) Vi har tagit i bruk tre telefoner, två skrivare, en dataskärm, en sulkydockvagn till Nathalie (sydde bara nytt tyg till den) och andra diverse grejer. Jag gillar också sophus. Alltid lika spännande att gå ut med soporna. :-D Sophuset vi hade i Uppsala var kanonbäst, där fanns det massvis med återanvändbara saker. Jag har ju trott att det bara är jag som är sådär, kul att läsa att någon annan också är så! :-)